Posted in familj, Resor, Sommar

Morgonstund har guld i mund,  eller? 


Klockan säger halv tio men ännu har inte ett endaste barn synts till.  Jörri gjorde en drive med att försöka väcka dem för en halvtimme sedan, men utan resultat.  Efter det gick han ut för att klippa gräsmattan – det som normalt är sonens uppgift.

Varför denna brådska?  Jo,  imorgon åker alla utom jag och Signe på scoutläger. Innan de åker måste allt gräsklippande vara gjort,  för med en vaken Signe lär jag inte få det gjort. Och grannarna lär surna om jag startar gräsklipparen klockan 23..

Scoutlägret är en stor historia.  17500.scouter samlas i Tavastehus.  Barnen har väntat på detta i flera veckor.  Nu hoppas vi bara på fint väder och inget regn.  Jag har varit på ett liknande  storläger år  2004. Det var året när regnet föll över halva tiden av lägret. För det mesta satt jag i tältet och hade tråkigt.  Linnea var baby och kunde inte gå ännu  så jag hade knutit knut på fötterna på hennes “kurabyxor” för att hon inte skulle bli blöt där hon kröp fram. Nere i scoutbyn flödade vattnet mellan tälten så  att man blev tvungen att gräva kanaler.  Sådana äventyr  väntar man alltså frivilligt på…  Men inte jag,  även om jag kan tycka att det är väldigt fascinerande hur man kan dra i land ett så stort projekt.  Vi talar ju om en mindre stad mitt ute i skogen! 


 Mest intressant tycker jag ändå är att följa med önskningar / förväntningar deltagarna i årets familjeläger har.  Hmmm.  Om vi säger som så : De gånger jag varit på läger med små barn,  har jag haft väskorna fyllda med barnmat och modersmjölksersättning.  Jag har inte förväntat mig den servicen, särskilt inte när man befinner sig mitt ute i skogen på ett läger som egentligen är  tänkt för större barn.  Idag verkar det inte vara så.  Idag  ska alla ha full service.  Överallt.  Jämt.  Alla kräver sin rätt.  Det här syndromet gäller inte enbart på scoutläger utan i samhället överlag.  Intressant.  På samma gång som jag lite med hornen i pannan funderar om alla blivit totalt handlingsförlamade. Men det är en helt annan historia. 

Men nu,  nu ska jag försöka väcka familjen igen.  Vi måste få packandet färdigt någon gång! 

Förresten,  idag är det svärfars födelsedag.  Jag ber att få gratulera!  ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s