Posted in familj, musik, Sommar, upplevelser

Lever i stunden 

Lite groggy känner jag mig den här morgonen. Så mycket sömn blev det nämligen inte.  Klockan ringde redan åtta i morse just när jag hade somnat. Kändes det som.  Det var inte så enkelt att hitta sömnen i natt. 

Killarna är som sagt helt ok.  Den ena är lite mer tystlåten än den andra och jag funderar att det kanske beror på språket.  Med stora ögon stirrade de på osthyveln när jag hyvlade upp ost åt mig imorse. En sån hade de aldrig sett.  🙂

Min scoutfamilj firar Jörri som fyllde år senaste vecka. Barnen hade köpt honom godis, kaffe, munk och en mugg ❤

En annan kul grej är att de går med skor på sig inomhus   Jag har haft en italiensk brevvän, så den grejen kände jag till.  Det var rent av att jag väntade om de skulle ta av sig skorna eller inte.  🙂 Själv går jag hela sommaren barfota så den där skogrejen i Finland kommer de knappast att lära sig av mig.  🙂 Däremot var Signe genast snar att peka på deras fötter och säga :

– Koa! 

Men se,  den  förstod de inte och jag tänker inte ens berätta.  🙂

På vägen in till stan körde jag via svägerskan för att plocka upp de två italienare som är inkvarterade hos dem. Där i bilen satt de till slut alla fyra och pratade på sitt språk och i ett trollslag befann jag mig i Italien. Jag kunde inte annat än le.  Märklig känsla. Så mycket förstod jag att de diskuterade frukosten.  Mina gäster berättade att de hade ätit yoghurt.  Om det var bra eller dåligt vet jag inte.  🙂 I varje fall,  jag känner mig som en liten fluga på väggen.  Man förstår en hel del och kan ändå sitta och se ut som om det regnar. 🙂

Förmiddagen har ägnats åt att föra en bil till den återvändande scoutfamiljen och sedan cykla hem igen. Vi cyklade även via affären för att köpa hem mera  ljust rostbröd och marmelad. Ljust bröd verkar killarna gilla.

Snart blir det siesta för Signe och kanske också för mig så orkar vi bättre på konserten ikväll. 

Kvällen har jag och svägerskorna planerat tillbringa på vår villa tillsammans med våra gäster. Grillkorv, och våfflor står på programmet. Och kanske lite kubb.  Men allt kan förändras.  Vi lever i stunden och tar dagen som den kommer. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s