Posted in Böcker, konst, musik, upplevelser

Bara för att hålla sommaren kvar  

Kyrkan har vi sett både från land och från hav eftersom vi tog en guidad båttur runt staden.

Fötterna värker och huvudet är trött.  Vi är på väg hem efter en heldag i Helsingfors.  

Jörri tyckte att det kändes konstigt att åka hem och att vi inte skulle ta in på hotell vilket vi “normalt” brukar göra.  Det tycker inte jag.  Skulle vi ha övernattat skulle vi ha lämnat staden för länge sedan och begett oss till hotellrummet för att vila de stackars fötterna en stund.  Istället har vi fortsatt att gå och gå och gå.  Ja,  oj vad vi har gått!

Vi besökte Akademiska bokhandeln och den  var som alltid  en guldgruva.  Jag skulle kunna flytta in där,  lägga mig på sofforna och bara vara. Lite mörkrädd måste jag erkänna att jag skulle bli när lamporna släcks och jag är alldeles ensam bland  böckerna.

Vi köpte några böcker.  Jörri som har läst nästan alla Jan Guillou böcker som finns,  hittade två nya han inte läst.  Själv stannade jag för en bok av Tove Jansson,  nämligen Sommarboken.  Den ska jag ha på villan.  Bara för att läsa och hålla sommaren kvar lite till. 

Lite Maols-tabeller och Kalle Anka och pennor och suddgummin blev det också. 

Linnea som varit till Borgå och bandat in sin låt  blev tidigare klar än vad som var väntat så även hon och hennes MGP-kompis hann njuta en stund på stan.

Nu några timmar tågresa, sedan är vi hemma igen.  Men hemresan borde gå snabbt för nu har jag Sommarboken att glänta  på och eftersom jag köpt nya hörlurar för hela tre eur ska jag passa på att lyssna på några sommarpratare.  Ni lyssnar väl på dem?  Det finns så väldigt många bra – som Robban Hagnäs,  Christopher Treier,  Anna-Maria  Helsing… Ja jag har lyssnat på flera och de är verkligen bra.  Rekommenderar! 

2 thoughts on “Bara för att hålla sommaren kvar  

Leave a comment