Posted in familj, Sommar

Våt in på bara kroppen 

Vad gör man inte för sina barn?  Imorgon ska det bli kalas för Ellens kompisar. Inget kalas på villan om inte Norrlands tunnan är varm.  Så vad hjälper det att det regnar.  Tunnan ska tömmas,  tvättas och fyllas ändå. 

– Behöver vi verkligen torka ur den? undrade maken, helt uppenbart rädd för regnet  och att behöva lämna det sköna soffhörnet där han hade placerat sig. 
– Klart vi måste, men oroa dig inte.  Jag fixar det, sa jag överdrivet hurtigt. 

Eftersom vi inte använder kemikalier i vår tunna,  gäller det att byta vattnet mellan varje  badtur.  Ingen vill ju bada omkring i badvattnet från dagen innan där hudavlagringar och ev humus från sjön flyter på ytan…  Våra barn gillar nämligen att doppa sig i sjön och sedan värma sig i tunnan och sedan  tillbaka i sjön igen.  Så håller de på och givetvis gör detta   att badvattnet snabbt blir smutsigt. 

Så jag tog min gamla rock som jag hade redan när jag gick  i högstadiet, men som jag har sparat “utifall att” och hängt upp på en krok i  villan. Tydligen hade den hängt väldigt länge där  för det plastliknande tyget hade vittrat fast på  träknoppen på väggen. Fortfarande ändå väldigt nöjd med mig själv över att jag ändå hade sparat jackan,  drog jag den på mig och begav mig ut i regnet. Tänk, jag hade vetat  all den här tiden att det skulle komma en dag när jackan  kom  till användning! 

Att torka ur en Norrlands tunna samtidigt som regnet öser ner,  är ett klart konststycke,  kunde jag snart konstatera. Det blir liksom  aldrig torrt och du har  ingen klar bild över var du torkat och var du inte har gjort det.  Men ryggen som är vänd mot himlen blir desto blötare…  Tyg från 90-talet har tydligen ett bäst-före-datum innan 2016.  Inte en tråd var torr efter utfört uppdrag. Ingen panik.  Sant som det är  sagt,  den som spar han har.  Snabbt trollade Jörri fram en av sina gamla avlagda t-skjortor han sparat “utifall att “och Jacobs gamla joggingbyxor har aldrig suttit  så bra.  Själv hittade jag min egen tröja jag hade glömt här senaste gång  vi var här. Så här ligger jag nu ren,  torr och varm  på sängen i bastukammaren och skriver blogginlägg i väntan på att tunnan ska fyllas med vatten. Har man ens rätt att klaga? 

Men vädret – vad håller du på med egentligen ?  Igen regnar det. Suck.  Måste säga att jag känner mig aningen uppgiven med denna sommar.  Jag skulle gärna resa bort till varmare trakter om det bara var möjligt. 

Förresten, sonen är hemma igen. Ordningen är återställd.  För närvarande firar han och hans flickvän att de har varit tillsammans i ett år.  Märkligt.  Tänk att jag inte längre kan komma ihåg hur det var när jag och Jörri hade sällskapat ett år.  Vad gjorde vi då?  På den tiden var allt sånt så viktigt.  Idag är det bra om jag kommer ihåg bröllopsdagen…  Usch vad trist. Allting förändras med tiden, men säg, om jag ska vara riktigt ärlig så  trivs jag  nog riktigt bra med  att ha det så här också.  🙂

Advertisements

2 thoughts on “Våt in på bara kroppen 

    1. Tack! Vet du, vi har sovit hemma nu i två nätter… Vi ledsnade nämligen på allt regn. Dessutom börjar skolorna idag – gymnasiet och konservatoriet börjar så sonen måste iväg. Flickorna börjar först på måndag.
      Vi ska hoppas det blir ett roligt kalas. Det må så regna om det vill. Det är bara skönt att sitta i tunnan när det är lite kallt och ruggigt. 🙂

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s