Posted in Natur, Panda, vardag

Kvinnokraft 

Det var blött i skogen idag och mycket snö, när Ellen och jag och Panda åkte till vår villa för att hämta julgran. Men aldrig tidigare har det gått så snabbt att välja julgran. Detta trots att vår lilla skogsplätt inte är direkt rik på julgranar.  Vanligtvis brukar vi få söka en bra stund innan vi hittar granen med stort G. Men idag  pekade vi ut på raken vilka två granar vi ville ha. En liten gran till svärfar och svärmor och en lite större till oss själva. Konstigt egentligen att vi inte sett vår gran tidigare.  Har den månne vuxit till sig senaste sommar och varit en gran vi ratat under tidigare år?  

Vår lilla punkare ❤

Det är inte första gången jag haft äran att själv ordna med julgran. Vanligtvis brukar det vara Jörris grej eftersom jag vägrar köra med släpvagn. 
– Är du säker på att det lyckas?  suckade maken som haft bråda dagar och sällan  hinner hem innan det är mörkt. 

– Men snälla,  kommer du inte ihåg att vi fick hem julgran ifjol också?  Den ryms perfekt  i bilen när man viker ner sätena. 

Han ruskade på huvudet och man såg att han inte var övertygad.  Men när dagarna är så korta som de är just nu,  fanns det inget annat alternativ än att lita på frun  att hon fixar problemet en onsdag när hon ändå har ledigt. 

Men som sagt,  blött var det.  Byxor och fötter var dyblöta när vi äntligen var hemma igen. För plumsa fick vi. Och lilla björnen fick kämpa för att inte drunkna i all snö.  Hon skuttade som en hare och utnyttjade helst av allt våra fotspår. Men mest av allt njöt hon.  Hon älskar att vara på villan där hon får springa fritt. 

Humlebågen lever ett vingligt liv där den blickar ut över sjön.

Det blev en bråd dag.  Medan barnen passade Signe inhandlade jag sista julklapparna och med barnens hjälp fick vi huset städat i ett huj.  Granen klär vi en annan dag för jag gick och blötte ner julgransmattan… Men kanske det tyder på att det räcker för idag.  Nu mat och sen iväg för att leverera svärföräldrarnas gran. 

Men nu du jul, nu får du allt snart komma. Vi är nästan redo. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s